Return to site

De ervaringen van oud-deelnemers: Maartje van ExceptionAll en Mike van Atlantis Handelshuis

We spreken Maartje van ExceptionAll en Mike van Atlantis Handelshuis. ExceptionAll maakt mensen vertrouwd met digitale vernieuwingen. Zodat deze door honderden mensen gebruikt kunnen worden. De helden van ExceptionAll? Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt/zorgachtergrond die alle vragen bij de helpdesk beantwoorden, handige handleidingen schrijven en trainingen geven aan gebruikers. Atlantis Handelshuis zorgt voor regionale samenwerking tussen tuinders, telers en boeren en winst voor het milieu. Zo blijven producten in de eigen regio. Het effect van deze streekproducten? Er is minder CO2-uitstoot op het transport en er staat gezondere voeding op het menu van zorginstellingen.

Waarom hebben jullie je vorig jaar opgegeven voor HeldCare?

Maartje: ‘Dat is een grappig verhaal. Een van onze medewerkers wilde de URL van HeldCare claimen. Zo ontdekten we het ontwikkeltraject. We bestonden op dat moment een half jaar en hadden behoefte aan iemand die met ons mee kon kijken en denken. Mike: Als ondernemer ben je altijd erg druk en daardoor neem je nooit de tijd om achterom te kijken. Ik wilde mijn bedrijf volledig onder de loep nemen.’  

Peter Balk, medewerker bij ExceptionAll

Waarom was HeldCare waardevol voor jullie?

Mike: Je krijgt van andere ondernemers en experts veel input op wat je aan het doen bent. Dit maakt je uiteindelijk sterker en beter. Wij kregen als commentaar dat we ‘all over the place’ waren. Nu ligt onze focus echt op de zorg. Ook dwingt het maken van het groeiplan je om na te denken over de toekomst. Maartje: Ik vond de verscheidenheid aan begeleidingsvormen erg waardevol; van trainingsdagen en individuele coaching tot een Challenge Sessie. Tijdens de training over klantbereik hebben we gekeken of onze producten en diensten goed aansluiten op onze klanten. We hebben toen besloten om een nieuwe dienst op te zetten: een cliënten-helpen-cliënten helpdesk. De manier waarop we in de markt staan is daardoor veel sterker geworden’.  

Wat zou je tegen andere sociaal ondernemers in de zorg willen zeggen over deelname aan HeldCare?

Maartje: Doen! Toen ik eraan begon dacht ik de markt al te kennen en op het juiste spoor te zitten. Maar ik heb in die acht weken echt een verdiepingsslag gemaakt. We hebben nu, mede dankzij HeldCare, meer kennismakingsgesprekken met nieuwe potentiele klanten. Onze cliënten-helpen-cliënten helpdesk levert veel aandacht op en loopt goed. Onze klanten zijn heel tevreden en komen steeds bij ons terug met nieuwe opdrachten. We zijn nu met zijn vieren, maar gaan in 2017 zeker uitbreiden.

Atlantis Handelshuis, jullie hebben het Maatwerktraject gewonnen en zijn nu jullie groeiplan aan het uitwerken. Welke ambitie hebben jullie daarin opgenomen?

Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is om een tweede vestiging op te zetten. Onze partners zijn in gesprek met zorginstellingen en als er interesse blijkt gaan we op zoek naar tuinders, telers en boeren. Het Maatwerktraject maakt dit hele proces mogelijk o.a. door de financiële ondersteuning.

Neem een kijkje op www.heldcare.com voor meer informatie.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK