Return to site

Een jaar na HeldCare Demoday: hoe gaat het nu met Vivens Nederland?

Toen Berno van der Wal en Caroline Reinhard een jaar geleden deelnamen aan het HeldCare ontwikkeltraject, waren ze een beetje een vreemde eend in de bijt: hun onderneming was namelijk op dat moment nog niet gestart. “Het was óf starten na HeldCare, óf besluiten dat het niets zou worden,” herinnert Berno zich. Hun doel: een landelijke organisatie oprichten voor zzp’ers die ambulante begeleiding en jeugdhulp bieden. Een jaar na Demoday is het tijd voor een gesprek: hoe gaat het nu met Vivens Nederland?

Wat was de belangrijkste reden voor jullie om mee te doen aan HeldCare?

“Caroline en ik waren allebei werkzaam in de zorg, en we deelden het gevoel dat de zorgsector toe is aan vernieuwing. Veel zorgaanbieders denken en werken nog te veel in hokjes, waardoor een behoorlijk aantal mensen met een hulpvraag tussen wal en schip valt. We hadden al ervaring met het oprichten van een zorgorganisatie, dus we wisten dat daar heel wat bij komt kijken. Deelname aan HeldCare zagen we als een kans om ons idee uit te werken en aanpassingen te kunnen doen.”

Hoe heeft HeldCare geholpen om vorm te geven aan Vivens?

“Tijdens het HeldCare programma hebben we in hele korte tijd veel geleerd: niet alleen door na te denken over onze eigen onderneming en daar input van de andere deelnemers en experts voor te krijgen, maar ook door mee te denken met de anderen over hun ondernemingen. Door de workshops en opdrachten die je samen uitvoert, kun je elkaars ideeën aanscherpen. Dat lukt je aan je eigen bureau niet.”

Wat gaf de doorslag om te starten met Vivens?

“Het zoeken naar een investering was een lang proces. Op een gegeven moment besloten we om zelf ook weer als ambulant begeleiders te gaan werken, en toen ging het opeens snel: ten eerste werd opnieuw bevestigd dat de vraag naar onze manier van werken inderdaad heel groot is. Ten tweede wekte ons werk als begeleiders vertrouwen bij potentiële investeerders, waardoor de investering ineens binnen handbereik kwam.”

Hoe vergaat het jullie nu, een jaar na Demoday?

“Het gaat heel erg goed! Het organisatiemodel vanuit een samenwerkingsverband dat we gekozen hebben, biedt alle voordelen van een centrale organisatie zonder dat we te maken krijgen met de nadelen. Begeleiders kunnen snel schakelen, we hebben geen wachtlijst en sluiten volledig aan bij de hulpvraag van cliënten. We werken onder de namen Vivens Begeleiding en Vivens Jeugdhulp in een aantal gemeenten, en we groeien sneller dan verwacht. Ons doel is nog steeds om een landelijk netwerk te worden, dus groei is mooi, maar tegelijkertijd willen we er grip op houden. De groei van de organisatie mag de kwaliteit van de begeleiding niet in de weg komen te staan!”

 

Vivens was een van de deelnemers aan HeldCare 2016. Benieuwd welke sociale ondernemingen deelnemen aan HeldCare 2017? Kom dan naar onze Demoday. Wil je op de hoogte blijven van HeldCare? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: http://eepurl.com/ctN0zj of volg ons via facebook en twitter.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK